söndag 1 juni 2014

Översättning av ett snäckskalsmönster

Eftersom det var några på virka mera sidan på Facebook som ville ha en översättning har jag nu gjort en på det här mönstret http://notyouraveragecrochet.com/tutorials/how-tos/stitch-variations/shell-stitch/

Gör en luftmaskkedja med ett maskantal som är delbart med 6, plus 1m.

Varv 1: Gör 1 fm i andra maskan från nålen, fortsätt med fm varvet ut. Gör 3 luftmaskor, vänd.

Varv 2: Gör 2 st i första maskan, hoppa över 2 m, gör 1 fm i nästa, hoppa över 2 m, *gör 5 st i nästa maska, hoppa över 2 m, gör 1 fm i nästa, hoppa över 2 m*. Upprepa det som är mellan de två stjärnorna tills du har 3 m kvar på varvet, gör då 3 st i allra sista maskan, 1lm, vänd.

Varv 3: 1 fm i första maskan, 5 st i den fasta maskan från föregående varv (alltså i själva "dalen", 1 fm i tredje maskan på föregående varvs 5 st, fortsätt varvet ut, Du ska avsluta med en fast maska i sista maskan om du gjort rätt, gör 3 lm, vänd.

Varv 4: gör 2 st i första maskan, fortsätt som på varv 3 tills du har 3 m kvar, gör 3 st i sista maskan, 1lm, vänd!

Upprepa varv 3 och 4 tills du har ett så stort arbete du vill ha, gör sista varvet med fasta maskor för att få en "finnished look", lägg också till en kant runt arbetet om du vill.

Färgbyten, mönstret här ovan är skrivet utan färgbyten, om du vill göra som jag gjort och byta färg på varje varv, fäst då den nya färgen INNAN du gör luftmaskorna i slutet av varvet genom att fånga upp garnet med den nya färgen och sedan dra åt öglan med den gamla färgen, sen gör du luftmaskorna med den nya färgen.

Jag hoppas alla förstår min översättning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar